Dr. Nilüfer KALBUR
Hipnoterapiler
3027Okunma
Tıbbi Hipnoz Nedir?Günümüzde Tıbbi hipnoz Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde Geleneksel Tamamlayıcı Tıp uygulaması olarak kabul edilmiştir. Tıbbi tedavilerde tedaviye uyumu artırmak, iyileşmeyi hızlandırmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için kolaylaştırıcı tedavi olarak ya da organik kökenli olmayan semptomların giderilmesinde tek başına kullanılmaktadır. Semptomların ortadan kaldırılmasında Dr. Hüsnü Öztürk’ün öncülüğünü yaptığı Bilinçli Hipnoz tekniği de kullanılmaktadır. Önce hekim kılavuzluğunda başlayan süreç tedavinin tamamlanmasından sonraki dönemlerde de kişinin kendi kendine yapabilme yetisinin kazandırılmasıyla devam eder. Birey vücudunu patronu olmayı onu yönetebilmeyi öğrenir. Gerçekleşmiş bilinen bir yan etkisi yoktur. Kişinin tedaviye inanması, umut ettiği iyilik halini hayal etmesi gerçekten istemesi ve hekimine güvenmesi tedavinin başarısındaki kilit noktalardır.
Tıbbi hipnoz ile uygulanan terapinin kullanım alanları:
-Yeme bozuklukları (anoreksi, bulimia)
-Sigara bırakma
-Obezite de kilo verme
-Anksiete bozuklukları (sınav kaygısı, performans anksietesi, aşırı kaygılı olma durumları sürekli gergin hissetme, öfke kontrolünde güçlük ,kötü senaryo üretme)
- Panik bozukluk
-Posttravmatik stres bozuklukları
-Tikler
-Fobiler(korkular)Ameliyat korkusu, tıbbi girişimlerle ilgili korkular, özgün korkular(kedi, köpek, örümcek, kuş vb hayvan korkuları, uçuş korkusu) sosyal korkular
-Organik olmayan uyku bozuklukları (Uykuya dalmada güçlük, sık uyanma, sabah uyanamama, dinlenmemiş şekilde uyanma)
-Cinsel fonksiyon bozuklukları ,vajinismus
-Fonksiyonel bağırsak bozuklukları; strese bağlı gerçekleşen kabızlık ishal, spastik kolon
-Ağrı, migren, dismenore, fibromiyalji, yaygın vücut ağrıları
-Atopik(alerjik) dermatit, seboreik dermatit ,psikojenik kaşıntılar
-Diş gıcırdatma
-Allerjik rinit, alerjik astım
-Bağışıklık Sisteminin güçlendirilmesi
-Gebelik süreç sıkıntıları kusma vb.
_İnfertilite tedavi sürecinde
-Beden dismorfik bozuklukları-Bedenin bir ya da daha fazla bölgesini takıntılı bir şekilde beğenmeme reddetme
-Çocuklarda gece işemeleri kaygı bozuklukları, konuşma bozuklukları, korkular,tırnak yeme, parmak emme(Çocuklarda 6 yaş sonrası tedaviye uyum iyidir)
Bugün iyi bir gün olsun….